Prestan Female Blog

Helaas komt het nog te vaak voor dat niet-professionele hulpverleners tijdens een noodsituatie niet precies weten waar ze hun handen op de borst van een vrouw moeten plaatsen voor een correcte reanimatie. Dit leidt tot twijfel bij de hulpverlener, waardoor vrouwen in 14% minder gevallen door omstanders in het openbaar gereanimeerd worden dan mannen. Dit zorgt ervoor dat een hartstilstand bij vrouwen vaker fataal afloopt. 

Daarom presenteren wij het nieuwe product van Prestan in ons assortiment: de Prestan Female reanimatiepoppen. De Prestan Female helpt om deze aarzeling weg te nemen door duidelijke training te bieden, zodat hulpverleners zeker en effectief kunnen handelen.

De reanimatiepoppen uit de Prestan Female-lijn hebben een belangrijk kenmerk; ze hebben borsten om een betere simulatie van de reanimatie van een vrouw te bieden. Deze innovatie lijkt op het eerste gezicht misschien een klein detail, maar de impact ervan kan meer levens redden. Lees meer details over de Prestan Female reanimatiepoppen in deze blog.

Prestan Female doorbreekt taboes

Met de Female reanimatiepop, een reanimatiepop met vrouwelijke uiterlijke kenmerken zoals borsten, wil Prestan de overlevingskansen van vrouwen bij reanimaties verbeteren. Het merk zet zich in om het taboe rondom dit onderwerp te doorbreken. De innovatieve Prestan Female pop is ontworpen om hulpverleners beter voor te bereiden op het reanimeren van vrouwelijke slachtoffers. Daarnaast wil Prestan een gesprek op gang brengen over het belang van reanimatie bij vrouwen en zo bijdragen aan meer bewustzijn en betere training.

Door de Prestan Female te gebruiken in combinatie met de Prestan Female Accessory, kan je een bh nabootsen. Zo kan de cursist oefenen met het verwijderen van een bh voordat ze starten met de reanimatie van een vrouw. Dit biedt een nog realistischere situatie tijdens de reanimatietraining.

Prestan Female specificaties

De realistische Prestan Female reanimatiepoppen behouden het vertrouwde ontwerp van de Prestan Adult Manikin, maar hebben daarnaast borsten voor een vrouwelijk uiterlijk. Net als alle andere Prestan reanimatiepoppen zijn de Female modellen betaalbaar en gebruiksvriendelijk. Ze zijn bijzonder praktisch door hun lichte gewicht en het feit dat ze eenvoudig en snel in elkaar te zetten zijn. Dit is een prettige toevoeging voor jouw reanimatietrainingen, omdat ze binnen korte tijd klaar zijn voor gebruik!

De Prestan Female poppen zijn uitgerust met het unieke feedbacksysteem van het merk, waarmee cursisten direct inzicht krijgen in de snelheid en diepte van hun compressies. Dit gebeurt via gekleurde lampjes: een oranje lampje brandt bij een te lage frequentie (onder de 100 compressies per minuut), twee groene lampjes verschijnen bij de juiste frequentie, en een knipperend oranje lampje waarschuwt voor een te hoge snelheid (boven de 120 compressies per minuut). Dankzij een klikmechanisme is ook direct hoorbaar wanneer de juiste compressiediepte is bereikt. Dit innovatieve feedbacksysteem helpt de kwaliteit van de reanimatie aanzienlijk te verbeteren.

Prestan Female online kopen

Wil jij ook jouw reanimatietraining naar een hoger niveau tillen en bijdragen aan een lagere reanimatiedrempel bij vrouwen? Schaf dan nu het allernieuwste product in de productcollectie van Prestan aan; de Prestan Female reanimatiepop! We bieden de poppen aan in twee verschillende huidskleuren en in een combinatieset aan om nóg meer inclusiviteit te bieden.